لطفا توجه کنید در ابتدا به سوالات متداول پیرامون درمان ریزش مو پاسخ داده شده و سپس به مشکلات پوستی و رژیم درمانی، خواهشمندم این صفحه را بطور کامل مطالعه نمایید.
س. آقای دکتر مطب شما کجاست و چگونه می توانم با شما مشاورهای داشته باشم؟
ج. فعالیت بنده در تایلند و آمریکا است و البته از هر کشوری که باشید میتوانید بصورت آنلاین و غیر حضوری مشاوره با بنده داشته باشید و برنامه درمانی دریافت نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا به صفحه آغاز درمان مراجعه نمایید.
س. شما قبلا یک پزشک به عنوان نماینده در تهران داشتهاید و امکان مراجعه حضوری نیز وجود داشت؟
ج. بله اما در حال حاضر امکان مراجعه حضوری در ایران وجود ندارد و فقط بصورت آنلاین و غیر حضوری پذیرش داریم.
س. چگونه می توان علل ریزش مو را تشخیص داد؟
مهمترین گام برای درمان ریزش مو تشخیص علل آن با بررسی وضعیت غدد، هورمونها، ویتامینها و مواد معدنی است. یکی از روشهای ضروری جهت تشخیص علل ریزش مو و تنظیم برنامه درمانی انجام آزمایشات خون است. اما باید توجه کرد در تفسیر آزمایشات خون صرفا بررسی فاکتورها (اعداد) که آیا در حد طبیعی میباشند یا خیر کافی نیست بلکه بررسی نسبت فاکتورهای خونی، هورمونها، مواد معدنی و غیره از اهمیت بیشتری برخوردار است که به آن Ratio گفته میشود. به عنوان مثال ممکن است میزان کل کلسترول، کلسترول بد (LDL) و کلسترول خوب (HDL) در حد طبیعی باشند اما نسبت کلسترول خوب به بد متناسب نباشد که میتواند عامل بروز سلولیت پوستی، چربی بیش از حد پوست، آکنه و ریزش مو شود و یا ممکن است هورمون تستوسترون و دی هیدروتستوسترون (DHT) هر دو در حد طبیعی باشند اما نسبت آنها متناسب نباشد که نشان می دهد تبدیل هورمون مردانه (تستوسترون) به شکل مخرب آن DHT در بدن زیاد است که می تواند باعث ریزش مو با الگوی مردانه، افزایش موهای زائد در زنان و مشکلات پروستات در مردان گردد و مثال دیگر زمانی که سطح هورمون کورتیزول بالا باشد و یا نسبت آن به هورمون دی هیدرواپی آندروسترون (DHEA) متناسب نباشد نشان از آن دارد که فرد تحت استرس است و این استرس می تواند منشاء روانی و یا متابولیکی داشته باشد و سبب بروز مشکلاتی از قبیل بی خوابی، اضطراب، خستگی و ریزش مو گردد. این مطلب درباره نسبت تمامی هورمونها، مواد معدنی و اکثر فاکتورهای خونی صادق است و پزشک باید علم و تجربه کافی در بررسی آنها را داشته باشد. علاوه بر آزمایشات شرح حال بیمار که در فرم مشاوره ذکر می کند و عکسهایی که از وضعیت موهای خود ارسال می نماید کمک به ریشه یابی علل ریزش و تنظیم برنامه درمانی می کنند. به عنوان مثال چنانچه موها به شکل حرف M (از ناحیه شقیقهها) ریزش داشته باشند دال بر ریزش مو با الگوی مردانه است اگر به شکل عمومی و یکنواخت ریزش داشته باشند معمولا دلایل متابولیکی دارد و اگر ریزش بیشتر در فرق سر باشد اختلالات هورمونی و یا کم خونی میتواند عامل آن باشد. سن و جنسیت نیز فاکتورهای مهمی هستند که باید بررسی شوند. به عبارتی مجموعه اطلاعات که شامل نتیجه آزمایشات، اطلاعات فرم مشاوره و تصاویر است مبنی تنظیم برنامه درمانی میباشند.
س. از زمان آغاز برنامه درمانی چقدر طول می کشد تا ریزش موهایم کاهش یابد؟
ج. معمولا طی 1 الی 3 ماه ریزش موها در اکثر افراد کاهش مییابد. در افرادی که مبتلا به نارسایی غدد فوق کلیوی (آدرنال)، مشکلات تیروئید و یا هورمونی میباشند نیاز به زمان بیشتری است (3 الی 6 ماه).
س. در مورد رویش مجدد موها چطور؟
ج. رویش مجدد موها به عوامل متعددی بستگی دارد از قبیل علت ریزش، سن و فاصله بین ریزش موها و شروع درمان، هر چه فاصله کوتاهتر باشد موها سریعتر روییده میشوند. معمولا اکثر افراد از ماه ششم به بعد شاهد رویش موها میباشند که تا پایان برنامه درمانی (حدود یکسال) به حداکثر نتیجه می رسد. البته در افرادی که ریشه موهایشان بسیار ضعیف است برای تبدیل موهای کرکی به موهای ضخیم احتیاج به زمان بیشتری است. در ضمن بعضی از افراد در همان هفتههای ابتدایی شاهد رویش میباشند که البته تعداد این افراد اندک است.
نکته مهم: اگر ریشه موها بعد از ریزش از بین نرفته باشند طی درمان موها روییده میشوند اما اگر از بین رفته باشند رویشی اتفاق نخواهد افتاد و در این حالت هیچ دارو، محلول و روشی موثر نخواهد بود. در بعضی از افراد ریشه موها بعد از ریزش در زمان کوتاهی از بین میروند اما در برخی دیگر تا سال ها بصورت زنده باقی می مانند. متاسفانه آزمایشی وجود ندارد که ما تشخیص دهیم آیا ریشه موها بعد از ریزش هنوز زنده می باشند یا خیر به همین دلیل میزان رویش موها قابل پیش بینی نیست!
س. آیا ممکن است در بعضی از افراد موها مجددا روییده نشوند و بطور میانگین چند درصد از افرادی که تحت درمان قرار گرفتهاند نتیجه مطلوب کسب کردهاند؟
ج. قطعا بله، افرادی هستند که نتیجه کسب نمی کنند. دلایلی از قبیل: گذشت زمان طولانی از آغاز ریزش موها، سن بالای 55 سال (هر چه سن کمتر باشد شانس کسب نتیجه بیشتر است)، عدم انجام کامل برنامه درمانی، بیماریهای خاص، مشکلات حاد تیروئید و عوامل دیگر باعث کاهش شانس رویش موها میگردند.
در مورد کاهش و کنترل ریزش موها در 90 الی 95% از افراد تحت درمان، نتیجه بسیار مطلوبی بدست آمده و بیماران اظهار داشتهاند ریزش موهایشان به طور قابل توجهی کاهش داشته است و در مورد رویش مجدد موها حدود 70 الی 80% از افراد نتیجه رضایت بخشی کسب نمودهاند. تماسها و ایمیلهای فراوانی دریافت می کنم که افراد میپرسند آیا برای رویش مجدد موها تضمینی وجود دارد، همان طور که اشاره شد درمان ریزش مو و رویش مجدد موها به عوامل متعددی بستگی دارد از قبیل ژنتیک، سن، علت ریزش مو و فاصله بین ریزش و آغاز درمان، به همین جهت میزان کسب نتیجه در هر فرد متفاوت است، برخی نتیجه عالی، برخی متوسط و بعضی از افراد رویش کمی را مشاهده میکنند. بنده آمار را صادقانه می گویم و همان طور که توضیح دادهام 70 الی 80% از افراد نتیجه مطلوب کسب کرده و 20 الی 30% به دلایل ذکر شده نتیجه قابل توجهی مشاهده نمیکنند و هیچگاه نمی توان گفت 100% همه نتیجه میگیرند. خواهشمندم نسبت به شانس کسب نتیجه واقع بین باشید و قبل از شروع درمان به این مطلب توجه کنید.
س. چه میزان از موهای ریخته شده قابل برگشت می باشند؟
ج. معمولا موهایی که تا 4 سال از ریزش آنها گذشته قابل رویش میباشند. در برخی از افراد طی دوره درمان موهایی که زمان طولانی تری از ریزش آن ها نیز گذشته مجددا روییده می شوند و در برخی از افراد خیر. خواهشمندم به یاد داشته باشید پروسه رویش موها امری زمان بر و نیازمند صبر و حوصله می باشد.
س. آیا روش درمانی شما فقط برای آقایان است؟
ج. خیر، هم برای آقایان و هم برای بانوان میباشد و می توان گفت درمان ریزش مو و رویش مجدد موها در خانمها نسبت به آقایان آسانتر است و بیشتر خانمهای تحت درمان نتیجه مطلوبی کسب نمودهاند.
س. طول دوره درمان چقدر است؟
ج. طول دوره درمان یکسال است که البته برنامهها برای 3 ماه تنظیم میشوند و در پایان 3 ماه چنانچه بیمار از روند درمان راضی بود و تمایل به ادامه درمان داشت میتواند برای دریافت برنامه 3 ماه بعد اقدام کند. قابل ذکر است فقط برای شروع درمان نیاز به انجام آزمایشات خون است و برای دریافت برنامههای بعدی نیازی به تکرار آنها نمیباشد. همچنین توصیه میشود بین دورهها فاصلهای ایجاد نشود تا نتیجه مناسب حاصل گردد. در انتهای دوره چهارم (پایان یکسال) بعضی از آزمایشات خون تکرار میشوند یا بررسی کنیم آیا علل ریزش مو بطور کامل رفع شدهاند یا نیاز به ادامه درمان میباشد.
س. بعد از اتمام دوره یکساله و رویش موها آیا ممکن است دوباره دچار ریزش شوم و برای جلوگیری از آن چه کاری باید انجام دهم؟
توجه کنید مو به مانند سایر بافتهای بدن از قبیل پوست، دندانها و عضلات با افزایش سن دچار پیری و فرسودگی میشود و نیازمند رسیدگی است. بعد از پایان دوره یکسال توصیه می شود بیماران سالی یک دوره 3 ماهه جهت تقویت موهای روییده شده انجام دهند تا مجددا دچار ریزش مو نشوند و بر سلامت و زیبایی پوست و موهای خود بیافزایند. این مسئله حتی برای کسانی که کاشت مو انجام می دهند نیز صادق است و باید موهای خود را تقویت کنند تا مجددا دچار ریزش نشوند.
س. بعد از انجام آزمایشات خون و مشخص شدن برنامه درمانی، مکملها و محلولهای تجویز شده را از کجا باید تهیه نمایم؟
ج. اگر در ایران هستید از داروخانههای سراسر کشور و یا داروخانههای آنلاین مانند سایت www.darukade.com و لطفا داروها و محلولهای تجویز شده را صرفا از داروخانههای معتبر تهیه کنید و هنگام خرید از اصل بودن کالا اطمینان حاصل نمایید و اگر در کشور دیگری ساکن میباشید میتوانید از سایتهای فروش مکملهای غذایی مانند www.iherb.com , www.vitacost.com, www.amazon.com و یا از داروخانهها تهیه نمایید. لطفا توجه کنید بنده از مکملهای غذایی و داروهای موجود در ایران، ترکیه، آمریکا، کانادا، امارات، تایلند و انگلستان و سایتهای مذکور اطلاع دارم و چنانچه از کشور دیگری میباشید و قصد آغاز درمان دارید ابتدا مطمئن شوید که سایتهای ذکر شده محصولات خود را به کشور محل سکونتتان ارسال میکنند زیرا برنامه بر اساس موجودی آنها تنظیم میشود.
س. لطفا کمی درباره درمان و اینکه معمولا چه محلولها و مکملهایی تجویز مینمایید توضیح دهید؟
ج. برای درمان ریزش مو به ندرت داروهایی که تغییر در سیستم هورمونی ایجاد میکنند مانند فیناستراید تجویز میکنم مگر در مواردی که بنا بر آزمایشات خون میزان هورمون DHT بسیار بالا بوده و برای سلامت نیاز به استفاده از آنها باشد. بخش مهمی از درمان تنظیم مواد معدنی و ویتامینها در بدن بر اساس آزمایشات خون میباشد که با تجویز مکملهای غذایی (مواد معدنی و ویتامین ها) و گاهی همراه با اصلاح برنامه غذایی صورت می گیرد. برای کاهش میزان عناصر مازاد و یا فلزات سمی نیز Natural Chelators از قبیل Sulfur Compounded Amino Acids مانند L-Methionine, NAC و غیره توصیه می گردد. گاهی برای تسریع در تنظیم متابولیسم و تعادل هورمونها از گیاهان دارویی از قبیل Ginseng, Licorice, Kelp, Evening Primrose Oil, Gingko Biloba, Black Cocosh و غیره استفاده مینماییم. در مواردی که ریزش مو به دلیل ازدیاد هورمون دی هیدروتستوسترون (ریزش مو با الگوی مردانه) است از شامپوها و محلولهای حاوی کافئین و یا گیاهان دارویی از قبیل نخل ارهای Saw Palmetto و غیره استفاده میکنیم. محلولهای محرک رویش موها معمولا مایندوکسیدیل 2% و 5%، محصولات شرکت ایوروشه، آلپسین، فیتو، ویشی، دوکری، ریوایوژن و سایر محلولها با توجه به علل ریزش، تراکم موها و جنسیت می باشند (البته برای مدتی و تا رویش موها از آن ها استفاده می شود).
س. چه تعداد مکمل غذایی و محلول برای هر فرد در برنامه تجویز می شود؟
ج. با توجه به نتیجه آزمایشات، جنسیت، سن، علل ریزش و تراکم موها برنامه و تعداد مکملها برای هر فرد می تواند متفاوت باشد اما به طور میانگین برای یک دوره 3 ماهه 1 الی 2 نوع محلول و 3 الی 4 نوع مکمل غذایی در نظر گرفته می شود.
س. آیا مکملهایی که برای درمان ریزش مو تجویز مینمایید دارای عوارض جانبی میباشند؟
ج. خیر، از آنجا که مکملها دقیقا بر اساس نتیجه آزمایشات خون و نیازهای بدن تجویز می شوند نه تنها دارای عوارض جانبی نمیباشند بلکه سبب تنظیم متابولیسم، افزایش انرژی و سلامت عمومی بدن میگردند.
س. هزینه مشاوره و تنظیم برنامه درمانی چقدر است؟
ج. هزینه مشاوره و تنظیم برنامه درمانی برای یک دوره 3 ماهه برای عزیزانی که از ایران می باشند 1.100.000 تومان و چنانچه خارج از ایران می باشند 95 دلار است. (هزینه را با توجه به شرایط اقتصادی برای هموطنان داخل ایران کمتر در نظر گرفتهایم).
س. من کاشت مو انجام دادهام آیا برنامه درمانی شما برای من نیز مفید خواهد بود؟
ج. بله برنامه برایتان مفید خواهد بود. هم عوامل دخیل در ریزش موها درمان میشوند و شانس ریزش موهای کاشته شده کاهش مییابد و هم برنامه کمک به رشد سریعتر فولیکولهای کاشته شده میکند.
س. آیا ریزش ارثی موها نیز قابل درمان است؟
ج. نکته مهم: صرفا به دلیل اینکه پدر، مادر، دایی و یا عموهای شما دارای موهای کم پشت میباشند و یا چون از محصولات مختلف ضد ریزش مو استفاده کردهاید و نتیجهای نگرفته اید دلیل بر آن نیست که علت ریزش مو در شما ارثی است. مثلا ممکن است پدر شما در جوانی به دلیل کمبود ویتامینها و مواد معدنی در بدنشان دچار ریزش مو شده که پیگیری و درمان لازم را به دلایلی انجام نداده و به مرور زمان موهای خود را از دست داده اند و این مسئله سبب می شود که شما به اشتباه تصور کنید که ریزش مو در خانواده شما ارثی است. بسیاری از افراد تحت درمان بنده بر این تصور بودهاند که ریزش مو در آنها به دلیل وراثت بوده اما در واقع اینچنین نبوده و بعد از درمان نتیجه مطلوبی کسب نمودهاند. نوعی ریزش مو وجود دارد که به آن ریزش موی با الگوی مردانه (Male Pattern Baldness) و بعضا ارثی گفته میشود که عامل آن افزایش تبدیل هورمون تستوسترون به دی هیدروتستوسترون (DHT) با افزایش سن میباشد که قابل درمان و پیشگیری است این نوع ریزش مو بیشتر در مردان شایع است تا زنان. حال نوعی ریزش ارثی مو در مردان وجود دارد که فرد در سنین پایین و تا قبل از 24 سالگی دچار طاسی کامل میشود که احتمالا عامل آن ژنتیک میباشد و معمولا غیر قابل درمان است و البته آمار این نوع ریزش بسیار پایین است.
س. لطفا کمی درباره قرص فیناستراید و محلول ماینوکسیدیل و موارد مصرف آنها توضیح دهید؟
ج.قرص فیناستراید که اسامی دیگری نیز مانند پروپشیا دارد در مواردی که ریزش مو به دلیل ازدیاد هورمون دی هیدروتستوسترون میباشد توسط بسیاری از پزشکان تجویز می گردد. البته برای کاهش اثرات مخرب هورمون دی هیدروتستوسترون بر ریشه موها، درمانهای دیگری نیز وجود دارد مانند استفاده از محلولهایی که حاوی کافئین و گیاه ساپالمتو (نخل اره ای) میباشند، مصرف مکملهای غذایی گیاه ساپالمتو، گزنه و روغن کدو حلوایی نیز موثر و بی عوارضند. این دسته از گیاهان دارویی اگر در دوز مناسب مصرف شوند علاوه بر مهار هورمون DHT برای پروستات و اندام تناسلی مردان نیز مفید میباشند و مصرف آنها در بانوان نیز بلامانع است.
یکی از مکانیزمهای محلول ماینوکسیدیل افزایش خون رسانی به ریشه موها بوده که باعث کاهش ریزش و تحریک رویش موها می گردد که مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) می باشد. بنده نیز گاها در برنامه ها آنرا تجویز می کنم البته ترکیبات دیگری مانند ال آرژنین (L-Arginine)، ریشه گیاه جینسنگ (Ginseng Root) و برگ گیاه جینکو بیلوبا (Ginkgo Biloba leaf) نیز همین عملکرد را دارند. لازم به ذکر است ماینوکسیدیل ریزش مو را درمان نمیکند و اگر علت ریزش تشیخص داده و رفع نشود استفاده از ماینوکسیدیل اثر بخش نبوده و اگر باشد با قطع مصرف ریزش موها مجددا آغاز می گردد.
س. آیا درست که می گویند کسانی که ماینوکسیدیل استفاده می کنند باید همیشه آنرا مصرف نمایند و در صورت قطع مصرف ریزش موها مجددا و حتی شدیدتر از قبل آغاز می گردد؟
ج. چنانچه علل ریزش مو که میتواند فاکتورهای متعددی از قبیل عدم توازن مواد معدنی در بدن، مشکلات تیروئید و غدد فوق کلیوی و غیره باشد درمان نشود و شخص صرفا برای جلوگیری از ریزش موها محلول ماینوکسیدیل مصرف نماید، مسلما با قطع مصرف ریزش موها مجددا آغاز میگردد اما در کسانی که علل ریزش موهایشان ریشه یابی و برنامه درمانی کاملی را دنبال می کنند خیر با قطع مصرف موها دچار ریزش نمی شوند.
س. من اکثر روش های درمان ریزش مو مانند پی آر پی، مزو تراپي، محلولهای ضد ریزش مو و غیره را امتحان کرده ام اما هیچ نتیجهای نداشته، علت چیست؟
ج. بدون بررسی علل ریزش مو، میزان مواد معدنی، ویتامینها، هورمونها و وضعیت متابولیسم و غدد، انجام درمانهای عمومی مانند پی آر پی و مزو تراپی و غیره معمولا بدون نتیجه است. به عنوان مثال در بسیاری از افراد علت ریزش مو ازدیاد برخی از مواد معدنی در بدن میباشد و حال مصرف بدون بررسی مواد معدنی و ویتامینها چه به شکل خوراکی و چه تزریقی (مزو تراپی) می تواند باعث ازدیاد بیشتر آن دسته از مواد معدنی در بدن شود که خود عامل ریزش مو میباشند و مثال دیگر اگر ریزش مو به دلیل کم کاری غدد تیروئید یا فوق کلیوی باشد انجام پی آر پی و مزوتراپی مسلما بدون نتیجه بوده و اصولا نیازی به انجام آنها نمی باشد و باید درمان پزشکی دیگری برای رفع آنها انجام شود. همان طور که در قسمت های مختلف سایت بارها توضیح دادهام اولین گام برای درمان ریزش مو، تشخیص علل آن میباشد و با تشخیص صحیح مسلما در وقت و هزینه شما صرفه جویی و احتمال کسب نتیجه به مراتب بیشتر می شود. پس توصیه می کنم بدون بررسی از درمان بر اساس حدس و گمان یا توصیه دیگران خودداری نمایید.
س. آیا در دوران بارداری و شیردهی می توانم دوره درمان را با شما آغاز کنم؟
ج. در دوران بارداری و شیردهی می توانم برنامه مکملی مناسب بر اساس آزمایشات خونتان تنظیم نمایم که سبب کاهش ریزش موها، افزایش سلامت بارداری و تغذیه بهتر جنین و نوزاد میگردد. اما توجه کنید بسیاری از مکملهای غذایی و محلولها در دوران بارداری و شیردهی منع مصرف دارند و می توان برنامه سبکی با توجه به شرایط این دوران تنظیم نمود.
س. بنا به توضیحات شما یکی از دلایل اصلی ریزش مو هم در مردان و هم در زنان عدم توازن مواد معدنی در بدن است، علت فراگیر بودن آن چیست؟
ج. فاکتورهای متعددی سبب برهم خوردن توازن (کمبود یا ازدیاد) مواد معدنی در بدن انسان می شوند از جمله:
1. تغدیه نادرست 2. کاهش کیفیت مواد غذایی (از میوهها گرفته تا گوشت دامها و طیور) 3. زندگی پر استرس 4. مصرف الکل و استعمال دخانیات 5. آلودگی محیط زیست 6. مصرف بدون بررسی مکملهای غذایی 7. عوامل مادرزادی: بسیاری از کودکان به دلیل تغذیه نادرست و یا مصرف بدون بررسی مکملهای غذایی توسط مادران باردار با عدم توازن مواد معدنی به دنیا میآیند که وقتی به سنین بالاتر میرسند عوارض ناشی از آن مانند ریزش مو و غیره نمایان میشود.
بنا بر تجربه ریزش مو به دلایل متابولیکی شایع تر از ریزش ارثی مو است و در بسیاری از موارد که فرد دچار ریزش بوده سایر مشکلات متابولیکی از جمله خستگی و کمبود انرژی، اضطراب و استرس، ناتوانی جنسی، افسردگی، لاغری و چاقی را نیز تجربه می کند.
س. آیا ریزش سکهای مو قابل درمان است؟
ج. در اکثر موارد بله. در این نوع ریزش مو، سطح بالای هورمون استرس (کورتیزول) و یا التهاب مزمن در بدن میتوانند باعث بیش فعالی و تحریک سیستم ایمنی گردند. در حقیقت سیستم ایمنی (گلبولهای سفید) به اشتباه به ریشه موها حمله میکنند و باعث ریزش ناگهانی موها در یک نقطه میشوند که اگر درمان صحیحی انجام نشود این حملات ادامه مییابند و باعث ریزش موهای بیشتر میشوند.
برای کاهش سطح التهاب و تعادل هورمونها نیاز است این افراد مدت طولانیتری تحت درمان باشند و همچنین نیاز است شیوه زندگی خود را اصلاح کنند خواب و استراحت کافی داشته باشند و از استرس دوری کنند و حتی مواد غذایی که میتوانند باعث افزایش التهاب در بدن شوند را از برنامه غذایی خود حذف کنند که بر اساس آزمایشات خون یک برنامه کامل برای آنها تنظیم میشود.
سوالات متداول پیرامون زیبایی و پوست:
س. آقای دکتر لطفا توضیح دهید برنامههایی که برای پوست و زیبایی ارائه میدهید شامل چه مواردی است؟
ج. برنامههایی که بنده تنظیم می کنم شامل انتخاب مکملهای غذایی صحیح بر اساس نتیجه آزمایشات خون و شویندهها، کرمها و لوسیونهای مناسب با توجه به سن، جنسیت، وضعیت پوست و شرایط آب و هوایی محل زندگی شما می باشد. همچنین با توجه به آزمایشات خون که میزان ویتامینها، مواد معدنی و هورمونها را نشان میدهند ممکن است توصیههایی درباره تغذیه برای بعضی از افراد ارائه شود که مثلا کدام مواد غذایی را بیشتر یا کمتر مصرف کنند تا کمک به روند درمان گردد.
به شکل تخصصی برنامهها برای موارد زیر قابل ارائه می باشند:
1. جوانسازی پوست و رفع چین و چروکهای صورت، گردن و دور چشم
2. درمان جوش و آکنه
3. رفع لکههای پوست و یا جای جوشها
4. درمان اگزما و پسوزیاریس
قابل ذکر است برای سایر بیماریها برنامه درمانی ارائه نمی شود.
س. چه محصولاتی در برنامهها و به چه تعداد توصیه می کنید؟
ج. برای هر دوره درمان که مدت آن 3 ماه است معمولا چند مکمل غذایی (تا 4 عدد) که میتواند شامل مواد معدنی، ویتامینها، ترکیبات گیاهی، کلاژن سازها، پروتئینها و سایر محصولات طبیعی باشد تجویز میگردد و 2 الی 3 کرم که شامل کرم روز و شب و یا سایر کرمها با توجه به هدف و شرایط پوستی توصیه میشود.
قابل ذکر است داروهای شیمیایی و هورمونی تجویز نمیکنم حتی محصولاتی را انتخاب میکنم که فاقد مواد مضر مانند پارابن، سیلیکون، سولفات و غیره میباشند و در کلیه برنامهها آخرین تحقیقات پزشکی در زمینه زیبایی، سلامت و انتخاب محصولات طبیعی و بدون عوارض را مد نظر قرار میدهم.
سوالات متداول پیرامون رژیم درمانی:
س. برنامههای رژیم درمانی شما برای لاغری، چاقی، کمبود انرژی و سایر موارد به شکل است؟
ج. برنامهها شامل دو قسمت است. برنامه غذایی و برنامه مکملهای غذایی که بر اساس نتیجه آزمایشات خون تنظیم میگردند. مدت برنامه 3 ماه است و توصیه می شود جهت تنظیم کامل متابولیسم بدن افراد حداقل یک سال برنامه را ادامه دهند و هر 3 ماه برنامه جدید دریافت کنند.
س. در برنامههای شما چه میزان کاهش و یا افزایش وزن را باید انتظار داشت؟
ج. در برنامههای لاغری و کاهش وزن معمولا افراد 2 الی 4 کیلو گرم در ماه وزن کم میکنند و در برنامههای افزایش وزن 1.5 الی 3.5 کیلوگرم در ماه بطور میانگین وزن اضافه میکنند.
س. آیا امکان آن وجود ندارد بیش از مقدار ذکر شده افزایش یا کاهش وزن در ماه داشته باشم؟
ج. یکی از دلایلی که برنامهها طوری تنظیم میشوند که بیش از این مقدار کاهش و یا افزایش وزن صورت نگیرد عدم آسیب به پوست است. زمانی که کاهش و یا افزایش وزن بیش از مقدار ذکر شده در ماه باشد پوست دچار ترک یا افتادگی می شود.
حتی در مواردی که افراد قصد افزایش وزن زیادی دارند در برنامه آنها کرمهایی تجویز می کنم تا از ترکهای پوستی جلوگیری شود و یا در مواردی که خانم ها قصد کاهش وزن زیادی دارند، مکملهای گیاهی تجویز میکنم تا از کاهش سایز سینهها حین دوره جلوگیری شود.
س. لطفا درباره برنامه دوران بارداری و شیردهی توضیح دهید؟
ج. به منظور افزایش سلامت بارداری توصیه میکنم خانمهایی که قصد بارداری دارند آزمایشات خون کاملی را قبل از اقدام به بارداری انجام دهند تا در صورت وجود مشکل در آزمایشات قبل از بارداری بطور کامل نسبت به رفع آن اقدام شود. 2 الی 3 برنامه مجزا وجود دارد. 1. برنامه پیش از بارداری (در صورت وجود مشکل حاد در آزمایشات در غیر اینصورت نیازی به برنامه پیش از بارداری نمیباشد. 2. برنامه دوران بارداری 3. برنامه دوران شیردهی
که مکملهای غذایی و توصیههای غذایی برای هر کدام از دورهها متفاوت میباشند.