غذای ما بهترین دارو استFOOD IS MEDICINE

سیر حاوی مواد مغذی معجزه آسا با خواص فراوان

سیر

سیر یکی از گیاهان دارویی و به عبارتی مواد غذایی است که فواید بی شماری برای سلامت انسان دارد، تحقیقات بسیاری درباره خواص دارویی سیر انجام گرفته و از نظر علمی بسیاری از آن ها ثابت شده اند.

سیر حاوی ماده ای طبیعی به نام آلیسین است که دارای خاصیت ضد باکتری بوده و مانند یک پنی سیلین ضعیف عمل می کند و به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی برای درمان بسیاری از مشکلات از آلرژی گرفته تا التهاب لوزه کارایی دارد.

مصرف آنتی بیوتیک های شیمیایی به مرور زمان موجب مقاوم شدن باکتری ها و ویروس ها می شوند اما سیر این گونه عمل نمی کند به همین جهت یک داروی گیاهی فوق العاده برای زمانی است که دچار سرما خوردگی می شوید، سیر حاوی گوگر طبیعی نیز بوده که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش فشار خون می شود و همچنین به کبد کمک می کند تا سموم، فلزات سمی و سایر مواد زائد راحت تر از بدن دفع شوند. امروزه با توجه به نوع تغذیه، آلودگی محیط زیست همه ما نیاز داریم از کبد خود بیشتر مراقبت کنیم، کبد به مانند فیلتر عمل می کند و وظیفه تصفیه خون و دفع مواد زائد را بر عهده دارد و یکی از گیاهان مفید برای کبد بدون شک سیر است.

حتما بخوانید: قهوه برای چه افرادی مفید و چه کسانی مضر است؟

سیر حاوی ماده ای دیگر بنام آدنوزین (Adenosine) بوده که ضد اسپاسم و شل کننده عضلات است، اشخاصی که دچار گرفتگی عضلات می باشند و یا ورزشکاران برای جلوگیری از کوفتگی و گرفتگی عضلات بعد از تمرینات بیشترین منفعت را از مصرف سیر خواهند برد. آدنوزین همچنین باعث افزایش خاصیت ارتجاعی رگ ها شده و برای کسانی که دچار تپش قلب می باشند بسیار مفید است.

سیر باعث افزایش تولید گلوتاتیون (Glutathione) می شود، گلوتاتیون یک اسید آمینه ای است که در بدن تولید و دارای خاصیت آنتی اکسیدان بسیار قویی بوده و اثرات مخرب رادیکال های آزاد را ختثی می کند و با این مکانیزم باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می گردد، رادیکال های آزاد باعث آسیب به غشای سلول ها شده و بر روند پیری و فرسودگی بدن بی افزایند، رادیکال های آزاد به عنوان عاملی در بروز سرطان، بیماری های التهابی، قلبی و عروقی شناخته می شوند.

موادی که به آن ها آنتی اکسیدان گفته می شود باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد می شوند و از جمله می توان به ویتامین E و ویتامین C اشاره کرد.

حتما بخوانید: فواید چای سبز برای بدن چیست و چند لیوان در روز بنوشیم؟

سلامت قلب:

مطالعات نشان می دهند هم سیر تازه و هم مکمل های غذایی سیر باعث کاهش سرعت انعقاد خون و از خطر لخته شدن خون و بروز سکته قلبی و مغزی می کاهند. سیر به مانند یک آسپرین طبیعی عمل کرده و خون رسانی به قلب را افزایش می دهد. چنانچه از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، پلاویکس و غیره استفاده می کنید نباید در مصرف سیر زیاده روی کنید چون احتمال خون ریزی داخلی افزایش می یابد.

همچنین اگر بصورت روزانه مقدار قابل توجهی سیر مصرف می کنید و قصد انجام عمل جراحی و یا مراجعه به دندان پزشکی دارید بهتر است مصرف سیر را برای چند روز متوقف کنید.

حتما بخوانید: روغن ماهی (امگا 3) چیست و برای چه بیماری هایی مفید است؟

کلسترول و فشار خون:

تحقیقات حاکی از آن است مصرف متداول سیر باعث کاهش میزان کل کلسترول (Total Cholesterol) و تری گلیسیرید می شود، البته بدیهی است افرادی که دارای کلسترول بالا می باشند در کنار مصرف روزانه سیر باید شیوه زندگی خود را نیز اصلاح کنند، برنامه غذایی مناسب، کاهش وزن، ورزش مرتب از امور ضروری برای کاهش میزان کلسترول می باشد.

سیر اثر کاهنده بر فشار خون دارد و برای افراد مبتلا به فشار خون در کنار سایر درمان های طبیعی می تواند مفید باشد، در تحقیقی مشاهده گردید افرادی که به مدت 12 هفته بطور روزانه سیر مصرف کرده اند با 10% کاهش فشار خون روبرو شده اند، قابل ذکر است سیر باید بصورت خام مصرف شود و ظاهرا سیر پخته شده اثری بر کاهش فشار خون ندارد.

سیر چگونه باعث کاهش فشار خون می شود؟

آلیسین موجود در سیر فعالیت پروتئینی بنام آنژیوتانسین 2 (Angiotensin 2) را مهار می کند، این پروتئین مسئول افزایش فشار خون است، همچنین سیر حاوی ماده ای بنام پلی سولفید است که توسط گلبول های قرمز خون به گازی بنام سولفید هیدروژن تبدیل و باعث گشاد شدن عروق خونی می گردد و با این مکانیزم کمک به کاهش فشار خون می کند.

حتما بخوانید: تحقیق پشت تحقیق از فواید ویتامین D پرده بر می دارند!

دیابت و سیر:

سیر در طب گیاهی چینی به عنوان درمان گیاهی برای کمک به افراد مبتلا به دیابت نوع 2 استفاده و ظاهرا باعث آزاد شدن انسولین بیشتر در جریان خون می شود، مطالعات اولیه بروی موش های آزمایشگاهی و تعداد کمی از انسان ها نشان می دهند سیر اثر مثبت بر کاهش قند خون دارد، البته برای اثبات این مطلب تحقیقات بیشتری نیاز است اما به نظر می رسد در کنار درمان استاندارد پزشکی و اصلاح شیوه زندگی سیر برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو مفید است.

سرما خوردگی:

تحقیقی بروی 500 نفر در فصل زمستان در آمریکا توسط موسسه پزشکی مدیکال پلاس (Medical Plus) صورت گرفت، به 250 نفر از این افراد روزانه در 3 نوبت مکمل های غذایی سیر داده شد و مشاهده گردید این افراد در قیاس با250 نفر دیگر بسیار کمتر دچار سرخوردگی می شوند و در صورت ابتلا به آن نیز سریع تر بهبود می یابند.

سرطان روده و معده:

برخی تحقیقات نشان می دهند احتمالا افرادی که به طور روزانه سیر خام و یا پخته شده مصرف می کنند کمتر به برخی از انواع سرطان دستگاه گوارش از قبیل سرطان معده و روده کوچک مبتلا می شوند. گرچه تحقیقات بیشتری برای اثبات این مطلب لازم است.

حتما بخوانید: با خواص دارویی و بی نظیر زنجبیل آشنا شوید

متابولیزم آهن:

سیر کمک به متابولیزم عنصر آهن در بدن می کند، ماده ای در سیر بنام سولفید دیالیل (Diallyl Sulfide) وجود دارد که باعث افزایش تولید پروتئینی به نام فروپرتین (Ferroportin) می گردد، این پروتئین به سلول هایی که آهن را در خود ذخیره دارند کمک می کند آنرا آزاد و به فرم فعال و قابل استفاده تبدیل کنند، به همین جهت مصرف سیر برای افراد مبتلا به کم خونی مفید است.

سیر منبعی غنی از سلنیوم است:

سیر حاوی سلنیوم است، سلنیوم نقش مهمی در سلامت پوست و موها ایفا می کند و ظاهرا سلنیوم موجود در سیر براحتی قابل جذب برای بدن است.

انگل های روده و سیر:

مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهند اگر مقدار زیادی سیر تازه و خام همزمان خورده شود دارای خاصیت ضد انگلی است و سبب آزار و از بین رفتن برخی از کرم های گرد در روده ها می شود.

خاصیت ضد التهابی سیر:

گوگرد یکی از موادی است که خاصیت ضد التهابی دارد و باعث کاهش التهاب در بدن شده و برای بیماری های التهابی، درد مفاصل، التهاب در دستگاه تنفس و غیره مفید است، سیر، پیاز، ترب سیاه، سفیده تخم مرغ سرشار از گوگرد در فرم طبیعی می باشند.

حتما بخوانید: فواید دارچین چیست و برای چه بیماری های مفید است؟

سیر و پوست:

می توانید سیر را له و آنرا بروی پوست و در محل گزش حشرات از قبیل پشه قرار دهید در زمان بسیار کوتاه سبب از بین رفتن خارش و سوزش ناشی از گزش می شود.

تاثیر سیر بروی زگیل های پوستی:

چنانچه بروی پوست بدنتان دارای زگیل می باشید کافیست مقداری سیر را له کرده و برای یک الی چند دقیقه بروی زگیل قرار دهید و این عمل را روزی دو الی سه بار به مدت 5 روز انجام داده و شاهد از بین رفتن زگیل به طور معجزه آسایی خواهید بود.

چه مقدار سیر باید مصرف کنیم:

مقدار مصرف سیر و اثر آن بر بدن برای بیماری های مختلف متفاوت است و بهتر است دوز مصرف آنرا پزشکتان مشخص کند.

اما به عنوان یک دوز استاندارد جهت بهره بردن از خواص درمانی و ارتقای سلامت بدن 2 الی 3 حبه سیر بصورت تازه و نه پخته شده مناسب برای اکثر افراد بوده و بهتر است آنرا در 2 الی 3 نوبت با فاصله زمانی مناسب بصورت روزانه مصرف کنید (به عنوان مثال یک حبه صبح و یک حبه ظهر و یک حبه شب)

عوارض جانبی سیر:

گاهی در برخی افراد مصرف سیر باعث علائم و عوارضی از قبیل خارش پوست و کهیر می شود البته همیشه این نشانه بدی نیست، گوگرد موجود در سیر به تصفیه کبد کمک می کند و ممکن است در اوایل مصرف آن دچار آلرژی پوستی شوید اما اگر بعد از 10 روز مصرف سیر کماکان این علائم پا بر جا بودند مصرف آنرا قطع و با پزشک خود مشورت کنید.

مکمل های سیر:

همان طور که می دانیم مصرف سیر باعث بوی نامطلوبی در دهان می شود، می توانید به جای آن از مکمل های غذایی سیر استفاده کنید، کاملا همان خواص درمانی سیر تازه را دارا می باشند.

بعضی از مکمل های سیر از عصاره سیر (Garlic Extract) تهیه می شوند و مواد فعال موجود در آن ها معادل چندین حبه سیر بوده و دارای اثر درمانی بیشتری می باشند.

نکته: اگر بلافاصله بعد از خوردن سیر دهان، زبان و دندان های خود را با مسواک و خمیر دندان شستشو دهید تا 90 درصد از بوی نامطلوب سیر در دهان کاسته می شود.